100 GODINA SAMOCE

Vec godinama ne pišem pisma, mail-ove samo čitam, sa sve večim stepenom razvoja komunikacije , sve manje pokušavam da nekoga animiram. Vec imamo načine da džaba razgovaramo i to video linkom, pa opet ne blebećemo satima i danima kako se to moglo očekivati, i sva raznolikost u mogućnosti kontaktiranja , nije nam približila drage osobe..cak bih rekao da je sve postalo dalje i gore otkada imamo šansu da pričamo i razmjenjujemo fajlove veličine DVD-ija  za manje od pola sata..
Nekako sve to počinje da sputava i sve vise prodirući u srz tehnike i novog doba , počinjem lakše da shvatam one koji su se u startu opredjelili za odbijanje svega novog, i kompjuterske ere.
Ja jos uvjek odbijam postojanje "mjesanog braka", to bi bilo kao prihvatanje činjenicnog stanja gdje mi je stara krava a stari konj..Ovo cujem sve janije i cešce, kad se pozdravljamo i upoznajemo…nekome je majka ovo a otac ono, i to naravno cujem sve rafiniranije jer i sam dolazim iz takvog BOLESNO iz mješanog braka, koji bi po svemu sudeci trebalo zabraniti..
Potpuno zaboravti ljudski dio…..opredjeliti se za mamu cetnika ili tatu ustašu…mrtva trka uvjeti su primamljivi i teško se opredjeliti…
Sretni su svi koji su rodjeni CISTI  u monolitnim bracnim strukturamapa o ovakvim dilemama ne moraju da razmišljaju, shvataju me svi  koji moraju da donose dileme rasne , nacionalne , moralne…i zidarsko-narkomanske.. prirode

davorcolic
Social Engineering Specialist....... because there is no patch for human stupidity

16 komentara

  1. nemoj da te pokolebaju ti koji su nemjesani gledaj mogucnosti koje oni nemaju.Razna drzavljanstva, mogucnost politickih azila,materijal za obavjestajne agencije kako domace tako i svjetske,objektivno analiticko gledanje na stvari,istinska multikultura ne ta neka koju oni furaju.Mjesani imaju zajednicki zivot a ovi ga nikada ne mogu imati bore se da ostvare suzivot njihov pojam je suzen na uvaljivanje na neciji Pashah Bajram ili Bozic recimo i to je to.A da nespominjem jednoumlje i taj animalni osjecaj pripadnosti coporu bilo to organizovane crkve,navijacka rulja ili nacija vrlo suludo i apstraktno kao da se furas na pripadnost pozitivnim Jonima.Rodjenjem si kosmopolita pa da se nepomjeris iz mahale kosmopolita si jer nije vezano samo za promjenu mjesta boravka nego i za prihvacanje adeta gdje si.mjesani sve to bolje ili lakse vare jer im je drugacije urodjeno.Ili vako brate moj.Maknes Talibana u NY ili Rim nisi nista dobio neg Talibana u NY ili Rimu.Tako i drugi zivjeti u Rimu slusati Gusle, Thompsona,Dinu Merlina nositi majice Crnelegije ili Rase u po NY i misliti da si kosmopolita… Tjena!
    Mogucnost izdizanja iznad subjektivnog nepomucenost kriticizma ma haj ba mogu nabrajati do sutra.Na kraju da istina je plase se mjesanih plase jer vide da su drukciji da im nemozes tako nako prodati zemlja je “ravna ploca” jer autoritet kaze da je tako,plase se i strah ih je jer nemogu kontrolirati mjesane itd itd itd.

  2. Malaiva….woah ju spik lajk big iva ..HAUG

    mjesoviti brak mije potpuno bespotrebna i nebitna definicija, ljudi koji o tome vode racuna , sigurno nisu moji istomisljenici ili for that matter cak ni prijatelji, to je bilo sve uzgred spomenuto kao zbir tacaka i fakata, vise kao niz i redanje cinjenica, meni licno nista ne znaci da je zena iz irana, to mi je cak dugo bila zelja, dok nisam nasao muslimanku u Beogradu, njihove su dosta obrazovanije i tolerantnije od nasih….

    Celebrating Diversity

  3. Obilje tehnoloških drangulija čini da tjelesno prisustvo više nije neophodno, ni za ljubav, ni za rad; samoća, fizička, a onda i svaka druga, samoća postaje ne samo podnošljiva nego i potrebna, pošto se tajna veza sa drugim ljudskim bićima zamjenjuje kibernetičkim vezama sa internet stranicama. (Aleksandar Hemon,BH DANI)

Komentariši